Magyar értelmező szótár, amelyben a pontos és könnyen érthető meghatározások része minden fogalom, jelentés, szóhasználati példamondat, a helyesírás és a szó eredete.

Sport szó jelentése

A lap korábbi változatát látod, amilyen Operátor (vitalap | szerkesztései) 2015. január 18., 10:49-kor történt szerkesztése után volt. (Szöveg cseréje – „--Pali” → „Lezárva:”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

sport (főnév)

Act.jpg

Versenyszerű testmozgás. Testgyakorlásként vagy szórakozásként, egyénileg vagy csoportosan, kötött szabályok szerint végzett rendszeres versenyzés vagy aktív tevékenység, amelyhez testi mozgás és ügyesség szükséges.

A küzdősportok egyike a fiú kedvenc időtöltése. A sport nem csak a testet edzi, hanem a lelket is, mert komoly űzése kitartást igényel. Aki komolyan veszi a sportot, az életben is sikeresebb lehet másnál.


Eredet [sport < angol: sport (sport, időtöltés) < francia: disport, desport (időtöltés, szórakozás) < desporter (kikapcsolódik, „elterelődik”) < des (el-) + porter (visz) < latin: porto (visz) < görög: forto (visz) < fortosz (teher)]

Figyelem! A szó összes jelentésének leírását, ami még 335 szót tartalmaz, az előfizetéses WikiSzótár.hu-ban érheted el.

 WikiSzótár.hu előfizetés

WikiSzótár.hu: az online magyar értelmező szótár (meghatározások, jelentések, példák, eredetek, szinonimák, szócikkek, fogalmak, szóhasználat, nyelvtan)