Segítség


Magyar értelmező szótár, amelyben a pontos és könnyen érthető meghatározások része minden fogalom, jelentés, szóhasználati példamondat, a helyesírás és a szó eredete.

Tartalom szó jelentése

Többféleképpen kereshetsz szavakat a WikiSzótárban:

1. Választhatsz a tartalomból.

Kattints az oldal jobb felső részén található „Tartalom” fülre, majd a megjelenő listából válaszd ki a keresett szót. Rákattintva előugrik a keresett szó meghatározása.

2. Rákereshetsz egy konkrét szó meghatározására.

Az oldal felső részén található keresőmezőbe be kell írnod a keresendő szót, majd a „Keresés” gombra kattintva előugrik a keresett szó meghatározása, ha már létezik ilyen szó az adatbázisban.

3. Megkeresheted, hogy egy szó mely meghatározásokban szerepel

Szintén a felső részben található keresőmezőbe kell beírnod a szót, de most a „Szövegben” gombra kell kattintanod. Kövesd az utasításokat a kereséshez.


A szócikkek háttérszíne a szófajra utal, egy szócikken belül a különböző szófajok feltűnő szétválasztását segíti. A háttérszínek azt is jelzik, hogy a szócikket már ellenőriztük és lezártuk. (A fehér hátterű szócikkek még nem estek át az ellenőrzésen, hibákat tartalmazhatnak!) A színek magyarázatát és a szócikkek szerkezetét megtalálod a szócikk leírásában.


Sok sikert kívánunk a szótár használatához!


WikiSzótár.hu: az online magyar értelmező szótár (meghatározások, jelentések, példák, eredetek, szinonimák, szócikkek, fogalmak, szóhasználat, nyelvtan)