Magyar értelmező szótár, amelyben a pontos és könnyen érthető meghatározások része minden fogalom, jelentés, szóhasználati példamondat, a helyesírás és a szó eredete.

Komfortos szó jelentése

A lap korábbi változatát látod, amilyen Operátor (vitalap | szerkesztései) 2015. január 18., 10:46-kor történt szerkesztése után volt. (Szöveg cseréje – „--Pali” → „Lezárva:”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

komfortos (melléknév)

1. Testi jóérzést adó (körülmény, berendezési tárgy, dolog), illetve testi jóérzéssel jellemezhető (állapot, életmód), ezzel kapcsolatos (dolog).

A komfortos életet nem a lustálkodás lehetősége határozza meg. A komfortos ágy egészséges éjszakai pihenést biztosít.


2. Jól felszerelt (lakás, ház), amely a kényelemhez szükséges fűthető helyiségekkel (konyha, fürdőszoba, vízöblítéses illemhely) és vízvezetékkel, csatornával, villannyal rendelkezik.

A családfő komfortos házzá akarja alakíttatni a család szerény otthonát a csatorna és a gáz bevezetésével. A komfortos üzemben van külön zuhanyozó, öltözőhelyiség, pihenőhely és étkezde a dolgozók számára.


3. Jól felszerelt épületekkel ellátott (település, településrész), ahol ilyen (1) épületek vannak.

A villamosítás sokat tett a komfortos faluért. A komfortos településrészen levő házak értéke magasabb, mint a közmű nélkülieké.


Eredet [komfortos < komfort + -os (melléknévképző)]

Figyelem! A szó összes jelentésének leírását, ami még 7 szót tartalmaz, az előfizetéses WikiSzótár.hu-ban érheted el.

 WikiSzótár.hu előfizetés

WikiSzótár.hu: az online magyar értelmező szótár (meghatározások, jelentések, példák, eredetek, szinonimák, szócikkek, fogalmak, szóhasználat, nyelvtan)