Magyar értelmező szótár, amelyben a pontos és könnyen érthető meghatározások része minden fogalom, jelentés, szóhasználati példamondat, a helyesírás és a szó eredete.

Média szó jelentése

média (főnév)

Média.jpg

Egyirányú, széleskörű hírközlési csatornák összessége az emberek hozzáállásának, véleményének irányítására egy adott személlyel, csoporttal, eseménnyel, problémával, tárgykörrel, értékrenddel kapcsolatban. A média elektronikus és nyomtatott formában tesz közzé véleményeket, és állít be egysíkúan különféle célzottan kiválasztott eseményeket, információkat az őt irányító (politika, gazdasági) érdekcsoport kívánságának megfelelően, hogy az embereket egyesével és tömegesen elérje, és így befolyásolja közönsége véleményét a közölt eseménnyel vagy témával, illetve az eseményben szereplő személyekkel, csoportokkal kapcsolatban.

A mellékelt kép a Tolnai Világlapjából való 1928-ból. A televízióról szóló egyik első tudósítást kísérte.

A média szinte bárkiből képes sztárt csinálni a nagyobb anyagi haszon érdekében. A médián keresztül dől el, hogy ki nyeri meg a következő országgyűlési választást. A média szerteágazó birodalma ma az egyik legnagyobb elnyomó erő a világban. Ne hallgass a médiára, mert könnyen becsapnak. Aki csak a médiára hallgat, az nagyon ostoba lesz egy idő után.


Eredet [média < angol: media, medium (közvetítő) < latin: medium (közbülső)]

Figyelem! A szó összes jelentésének leírását, ami még 72 szót tartalmaz, az előfizetéses WikiSzótár.hu-ban érheted el.

 WikiSzótár.hu előfizetés

WikiSzótár.hu: az online magyar értelmező szótár (meghatározások, jelentések, példák, eredetek, szinonimák, szócikkek, fogalmak, szóhasználat, nyelvtan)