Magyar értelmező szótár, amelyben a pontos és könnyen érthető meghatározások része minden fogalom, jelentés, szóhasználati példamondat, a helyesírás és a szó eredete.

Promóció szó jelentése

promóció, promó (főnév)

Advertise.jpg

1. Szleng: A vásárlás elősegítése; minden olyan tevékenység, amit egy kereskedő, vállalkozás, szervezet annak érdekében végez, hogy növelje termékeinek, szolgáltatásainak hírét, az irántuk megnyilvánuló keresletet, és ezzel elősegítse az eladások növelését.

A vállalat marketingese egy új promóciót indít be a piacon. A promóció fontos eleme egy ajánlói rendszer kiépítése.


2. Szleng: Vásárlási akció; általában vásárlói kedvezmény, amit egy kereskedő vagy szolgáltató ad a vásárlóinak, ügyfeleinek.

A meghirdetett promóció 15%-os árengedményt jelent. A promócióban eladott áruk mellé kis ajándékot kap a vevő.


3. Szleng: Hirdetési anyag, szórólap, reklám, amelynek célja, hogy növelje termékek, szolgáltatások hírét, az irántuk megnyilvánuló keresletet, és elősegítse az eladások növelését.

A nyomdában elkészült a promóció, amit a vásár előtt osztogatni fogunk. A színes, figyelemfelkeltő promó a leghatékonyabb.


4. Szleng: Előléptetés egy ranglétrán; egy személy magasabb beosztásba kerülése vagy magasabb rangra emelése.

Az igazgató átnézi azoknak az alkalmazottaknak a névsorát, akiket promócióra javasoltak. A promócióra jelöltekkel döntés előtt interjút készítenek.


5. Szleng: Doktori cím odaítélése; egy tudomány doktorává avatás.

A promóció előtt a jelöltnek sikeresen meg kell védenie a dolgozatát. Az egyetem által lefolytatott promócióval adott címet az egyetem vissza is vonhatja.


Eredet [promóció < angol: promotion (előmozdítás) < latin: promotio (előléptetés) < promoveo (előre mozdít) < pro (előre) + moveo (mozgat, tol)]

Figyelem! A szó összes jelentésének leírását, ami még 7 szót tartalmaz, az előfizetéses WikiSzótár.hu-ban érheted el.

 WikiSzótár.hu előfizetés

WikiSzótár.hu: az online magyar értelmező szótár (meghatározások, jelentések, példák, eredetek, szinonimák, szócikkek, fogalmak, szóhasználat, nyelvtan)