Magyar értelmező szótár, amelyben a pontos és könnyen érthető meghatározások része minden fogalom, jelentés, szóhasználati példamondat, a helyesírás és a szó eredete.

Adminisztráció szó jelentése

adminisztráció (főnév)

Adminisztráció.jpg

Tudományos: Termék előállításának irányítása, szervezése és támogatása, ami a termelést elősegíti és felügyeli. Ez a tevékenység nem közvetlenül az előállítandó termék gyártása vagy szolgáltatása.

Adminisztráció például az irattározás, a naplózás vagy bármilyen nyilvántartás; a pénzzel kapcsolatos nyilvántartások vezetése, a számlák iktatása, szervezés. Az adminisztráció szükséges ahhoz, hogy jó minőségű és nagy mennyiségű gépkocsit tudjunk gyártani. Az adminisztrációt még egy magánvállalkozó sem nélkülözheti, ha jól meg akarja szervezni a munkáját.


Eredet [adminisztráció < középmagyar: adminisztráció < latin: administro (szolgál, segít) < minister (szolga) < lásd: miniszter]

Figyelem! A szó összes jelentésének leírását, ami még 272 szót tartalmaz, az előfizetéses WikiSzótár.hu-ban érheted el.

 WikiSzótár.hu előfizetés

WikiSzótár.hu: az online magyar értelmező szótár (meghatározások, jelentések, példák, eredetek, szinonimák, szócikkek, fogalmak, szóhasználat, nyelvtan)