Magyar értelmező szótár, amelyben a pontos és könnyen érthető meghatározások része minden fogalom, jelentés, szóhasználati példamondat, a helyesírás és a szó eredete.

Tanítás szó jelentése

tanítás (főnév)

Blackboard.jpg

1. Új tudnivaló átadása. Egy oktató tevékenysége, illetve ennek a tevékenységnek az eredménye, amikor egy másik személy vagy csoport új ismereteket szerez egy tárgykörben vagy tevékenységben, és az így elsajátított ismeretet eredményesen tudja alkalmazni.

A gyerekek tanításával az iskolában dolgozó tanítók és tanárok vannak megbízva. A tánctanár csoportosan is végzi a tánctanítást, de magánórákat is ad.


2. Elgondolások rendszere. Egymással összefüggő világnézeti vagy tudományos nézetek, elvek, elképzelések teljes rendszere, amelyeket igaznak és helyesnek tekintenek; tan.

Buddha tanításai a világ nyugati részén is népszerűek. A különféle vallási tanításokban hívő embereknek békésen kell egymás mellett élnie.


Eredet [tanítás < tanít + -ás (főnévképző)]

Figyelem! A szó összes jelentésének leírását, ami még 0 szót tartalmaz, az előfizetéses WikiSzótár.hu-ban érheted el.

 WikiSzótár.hu előfizetés

WikiSzótár.hu: az online magyar értelmező szótár (meghatározások, jelentések, példák, eredetek, szinonimák, szócikkek, fogalmak, szóhasználat, nyelvtan)