Magyar értelmező szótár, amelyben a pontos és könnyen érthető meghatározások része minden fogalom, jelentés, szóhasználati példamondat, a helyesírás és a szó eredete.

Számítástechnika szó jelentése

számítástechnika (főnév)

Computer.jpg

1. Műszaki tudomány, amely az automatizált adatfeldolgozás eszközeivel, azok különféle területeken történő alkalmazásával foglalkozik. Elsősorban a számítógépek hardvereinek és szoftvereinek összességét értjük alatta, de manapság már idetartoznak a táblagépek, okos telefonok, és az e-book olvasók is.

A számítástechnika a mindennapi életünk része lett a számítógépek általános elterjedésével. A számítástechnika folyamatosan fejlődik az egyre korszerűbb elektronikai eszközök piacra kerülésével.


2. Tantárgy, amely ezt (1) a tudományágat tanítja főleg magasabb osztályokban, szakiskolákban vagy tanfolyamokon.

A gyerekek ma már korán felveszik a számítástechnikát. A tanfolyam egy része gyakorlati számítástechnika, a másik része csak elmélet.


3. Tanítási óra, amelyen ezt (2) a tantárgyat tanítják főleg magasabb osztályokban, szakiskolákban vagy tanfolyamokon.

A tagozatos osztálynak hetente kétszer van számítástechnikája. A számítástechnikán ma a szövegszerkesztő programokról van szó.


4. Tankönyv vagy szakkönyv, amely ennek (2) a tantárgynak, illetve ennek (1) a tudománynak az ismereteit tárgyalja.

Az elektronikai mérnök az új számítástechnikában külön fejezetet ír a legmodernebb mobil eszközökről. A tanuló otthon előveszi a számítástechnikát, és leül a számítógépe elé, hogy megtanulja a leckét.


Eredet [számítástechnika < számítás + technika]

Figyelem! A szó összes jelentésének leírását, ami még 40 szót tartalmaz, az előfizetéses WikiSzótár.hu-ban érheted el.

 WikiSzótár.hu előfizetés

WikiSzótár.hu: az online magyar értelmező szótár (meghatározások, jelentések, példák, eredetek, szinonimák, szócikkek, fogalmak, szóhasználat, nyelvtan)