Magyar értelmező szótár, amelyben a pontos és könnyen érthető meghatározások része minden fogalom, jelentés, szóhasználati példamondat, a helyesírás és a szó eredete.

Számítógép szó jelentése

számítógép (főnév)

Computer.jpg

Számítástechnika: Programvezérelt elektronikus készülék, információfeldolgozó gép, amely képes nagy mennyiségű adat tárolására, továbbítására, megjelenítésére, rendszerezésére, és velük kapcsolatos számítások elvégzésére.

Az internet számítógépek összekapcsolásából áll. Ezt a szótárt csak egy számítógép segítségével tudod használni. Amikor a mobiltelefonon keresztül kapcsolódsz az internetre, akkor a készüléked számítógépként működik. A meteorológusok gyors számítógépek segítségével készítik az időjárás-előrejelzéseket.


Eredet [számítógép < számító + gép]


Kifejezés

Személyi számítógép – (személyes használatra készült információfeldolgozó eszköz (nem telepített, ipari gép), amely a technikai fejlődésnek köszönhetően egyre kisebb méretű, egyre nagyobb teljesítményű hordozható berendezés lett).


Lezárva 7K: 2012. június 5., 16:20
WikiSzótár.hu: az online magyar értelmező szótár (meghatározások, jelentések, példák, eredetek, szinonimák, szócikkek, fogalmak, szóhasználat, nyelvtan)