Magyar értelmező szótár, amelyben a pontos és könnyen érthető meghatározások része minden fogalom, jelentés, szóhasználati példamondat, a helyesírás és a szó eredete.

Kreatív szó jelentése

kreatív (melléknév)

Create(bot).jpg

1. Nagy képzelőerővel rendelkező (személy), aki képes új ötletekkel előállni egy probléma megoldása során, aki nagy teremtőképességgel rendelkezik, és képes új dolgokat létrehozni.

A kreatív feltaláló egy új találmányt jelent be a hivatalnak. A kreatív mérnök egy új műszaki megoldással áll elő. Egy kreatív művész új kifejezésmódokat talál.


2. Nagy képzelőerőre valló (észjárás, ötlet, elgondolás, terv), amely a képzelet és találékonyság segítségével új elgondolásokat és dolgokat hoz létre.

Az új munkatárs kreatív ötletei nagyon jól jöttek az új reklámkampány megtervezésekor. A művész kreatív elgondolása az új stílusáról sok kritikust is meglepett.


3. Előremutató, problémákat megoldó (személy, közösség), gyors észjárású.

A kreatív emberek sikeresebbek, mint mások. Egy kreatív csapat képes felelősséget vállalni a céljaiért.


4. Előremutató (ötlet, hozzáállás, gondolkodásmód, terv), amely egy problémákat megoldó személytől származik, és a korábbinál hatékonyabb módszerrel old meg egy feladatot, problémát.

A kreatív hozzáállás nagyon hasznos egy munkakör betöltésekor. A kreatív marketingterv nagy tetszést arat a vezetőség körében.


Eredet [kreatív < latin: creo (létrehoz, teremt) < görög: khereo (kézzel formáz) < kheisz (kéz)]

Figyelem! A szó összes jelentésének leírását, ami még 70 szót tartalmaz, az előfizetéses WikiSzótár.hu-ban érheted el.

 WikiSzótár.hu előfizetés

WikiSzótár.hu: az online magyar értelmező szótár (meghatározások, jelentések, példák, eredetek, szinonimák, szócikkek, fogalmak, szóhasználat, nyelvtan)