Magyar értelmező szótár, amelyben a pontos és könnyen érthető meghatározások része minden fogalom, jelentés, szóhasználati példamondat, a helyesírás és a szó eredete.

Cselekvés szó jelentése

cselekvés (főnév)

Cselekvés.jpg

1. Tett végrehajtása, amikor hatást fejtünk ki a fizikai világban. Ezt egy személy végzi, aki észlelhető változásokat okoz, amelyek további hatásokat válthatnak ki.

Egy személy cselekvése megmutatja, hogy mennyire jó az ítélőképessége. Ha egy cselekvés rosszul végződik, a tettes igyekszik a háttérben maradni.


2. Szándék megvalósítása. Eredménnyel járó tevékenység egy célra irányuló szándék megvalósítására vagy egy helyzet megváltoztatására – ellentétben a gondolkodással, tervezgetéssel, beszéddel. Egy tömeg tudatos használata egy kívánt hatás kiváltására.

Egy határozott cselekvés még mindig jobb, mint beleegyezni a rossz helyzetbe. Az álmodozóban hiányzik az erő a cselekvésre.


Eredet [cselekvés < cselek(szik) + -v- (kötőhang) + -és (főnévképző)]

Figyelem! A szó összes jelentésének leírását, ami még 7 szót tartalmaz, az előfizetéses WikiSzótár.hu-ban érheted el.

 WikiSzótár.hu előfizetés

WikiSzótár.hu: az online magyar értelmező szótár (meghatározások, jelentések, példák, eredetek, szinonimák, szócikkek, fogalmak, szóhasználat, nyelvtan)