Magyar értelmező szótár, amelyben a pontos és könnyen érthető meghatározások része minden fogalom, jelentés, szóhasználati példamondat, a helyesírás és a szó eredete.

Zárvatermők szó jelentése

A lap korábbi változatát látod, amilyen Zsoltti (vitalap | szerkesztései) 2011. december 10., 17:53-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

zárvatermők (főnév)

Biológia: A zárvatermők szintén egy növénytörzs neve is egyben. Olyan növények tartoznak ide, amelyeknek viráguk és termésük is van. Nevüket onnan kapták, hogy a virágok termőlevele zárt termővé alakul. A termő belsejében helyezkednek el a magkezdemények. A megtermékenyítés után a magkezdeményeket körülvevő termőrészből alakul ki a termés, benne a magokkal. A zárvatermők közé tartozik a legtöbb növény például: alma, barack, pipacs, napraforgó, uborka, tulipán, pongyola pitypang, búza, kukorica, nád, gyékény, borsó, bab, paprika, paradicsom, burgonya, hagyma, stb.

A zárvatermők lehetnek lágy és fás szárú növények. A legtöbb haszonnövényünk a zárvatermők közé tartozik. A zárvatermők törzsének két osztálya van.


Eredet [zárvatermő < zárva + termő]

Figyelem! A szó összes jelentésének leírását, ami még 0 szót tartalmaz, az előfizetéses WikiSzótár.hu-ban érheted el.

 WikiSzótár.hu előfizetés

WikiSzótár.hu: az online magyar értelmező szótár (meghatározások, jelentések, példák, eredetek, szinonimák, szócikkek, fogalmak, szóhasználat, nyelvtan)