Magyar értelmező szótár, amelyben a pontos és könnyen érthető meghatározások része minden fogalom, jelentés, szóhasználati példamondat, a helyesírás és a szó eredete.

Táplálékkiegészítő szó jelentése

A lap korábbi változatát látod, amilyen Zsoltti (vitalap | szerkesztései) 2017. április 24., 07:33-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

táplálékkiegészítő (főnév)

Táplálék-kiegészítő.jpg

Létfontosságú tápanyag, amelynek hiányában betegség-tünetek alakulnak ki. Kedvező élettani hatást kiváltó vitaminokat, ásványi anyagokat és más növényi kivonatokat tartalmazó készítmény. Jótékony hatását rendszeres, hosszan tartó alkalmazása során fejti ki.

A táplálékkiegészítő nem gyógyszer. Sok beteg ember az étrendkiegészítőktől vár csodát. Ha télen sok C-vitamint fogyasztunk táplálékkiegészítőként, sokkal kevésbé lehetünk megfázva. A táplálékkiegészítőket egymással megfelelő arányban kell fogyasztani, hogy elérjük a maximális jótékony hatásukat. A mindennapi élelmiszereinket nem nevezzük táplálékkiegészítőknek.


Eredet [táplálékkiegészítő < táplálék + kiegészítő]


Lezárva 7K: 2015. július 30., 10:14

WikiSzótár.hu: az online magyar értelmező szótár (meghatározások, jelentések, példák, eredetek, szinonimák, szócikkek, fogalmak, szóhasználat, nyelvtan)