Magyar értelmező szótár, amelyben a pontos és könnyen érthető meghatározások része minden fogalom, jelentés, szóhasználati példamondat, a helyesírás és a szó eredete.

„Minőség” változatai közötti eltérés szó jelentése

(Új oldal, tartalma: „ <div align="left" style="background-color:#b9d0e8; padding: 5px"> == minőség (főnév) == right|frame '''1.''' '''Értékelő megjelölés'''.…”)
 
 
15. sor: 15. sor:
  
  
'''3.''' ''Átvitt értelemben'': '''Hivatali hatáskör''', jogkör, amelyben állapotban egy személy van; hivatali rang, szerep, amelyet betölt; tisztség.
+
'''3.''' ''Átvitt értelemben'': '''Hivatali hatáskör''', jogkör, amely állapotban egy személy van; hivatali rang, szerep, amelyet betölt; tisztség.
  
 
''A korábbi beosztott irodavezetői '''minőség'''ben kezdi az új hónapot. Az egyesület közgyűlésén megválasztott személy elnöki '''minőség'''ben vezeti a tanácskozást.''
 
''A korábbi beosztott irodavezetői '''minőség'''ben kezdi az új hónapot. Az egyesület közgyűlésén megválasztott személy elnöki '''minőség'''ben vezeti a tanácskozást.''
34. sor: 34. sor:
  
 
</div>
 
</div>
Lezárva 7K:  2013. január 30., 14:23  
+
Lezárva 7K:  2013. január 30., 14:23

A lap jelenlegi, 2019. november 20., 08:35-kori változata

minőség (főnév)

Result.jpg

1. Értékelő megjelölés. Az értékelendő dolog vagy személy tulajdonságainak összehasonlítása egy rögzített mércével, és ennek eredményeképpen egy meghatározott kategóriába sorolása.

Ennek a terméknek a minősége még éppen megfelelő. Egy adott minőség megítélésének megvannak a meghatározott szempontjai.


2. A hibátlanság mértéke. A vizsgált és megítélt dolog tökéletességének a foka. Azoknak a tulajdonságoknak az összessége, amelyek meghatározzák ezt a szintet. Ez egy fokozatosan növekvő szintekből álló skálán mozog. Ezt a (megkívánt) tökéletességet egy adott nézőpontból tekintjük.

Egy profi magas minőséget állít elő. Csak a kiváló minőség az elfogadható. Ha nem vagy elégedett a minőséggel, akkor nézz utána a terméked létrehozásával kapcsolatos szavak meghatározásának!


3. Átvitt értelemben: Hivatali hatáskör, jogkör, amely állapotban egy személy van; hivatali rang, szerep, amelyet betölt; tisztség.

A korábbi beosztott irodavezetői minőségben kezdi az új hónapot. Az egyesület közgyűlésén megválasztott személy elnöki minőségben vezeti a tanácskozást.


4. Filozófia: Fontos jellemzők együtt, amelyek tükrözik a megfigyelt és létező dolgok, folyamatok, jelenségek lényegét; máshoz hasonlító és mástól megkülönböztető tulajdonságok összessége, amelyek olyanná és azzá tesznek egy létezőt, amilyen.

Az ember kétféle minőségből áll: férfiból és nőből. Régen feltételezték, hogy a mennyiség egyszer csak önmagától átlép minőségbe, de ez nem állja ki a gyakorlat próbáját.


Eredet [minőség < minő + -ség (főnévképző)]

Figyelem! A szó összes jelentésének leírását, ami még 31 szót tartalmaz, az előfizetéses WikiSzótár.hu-ban érheted el.

 WikiSzótár.hu előfizetés

WikiSzótár.hu: az online magyar értelmező szótár (meghatározások, jelentések, példák, eredetek, szinonimák, szócikkek, fogalmak, szóhasználat, nyelvtan)