Magyar értelmező szótár, amelyben a pontos és könnyen érthető meghatározások része minden fogalom, jelentés, szóhasználati példamondat, a helyesírás és a szó eredete.

Művészet szó jelentése

A lap korábbi változatát látod, amilyen Zsoltti (vitalap | szerkesztései) 2015. június 15., 06:22-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

művészet (főnév)

Művészet.png

Szépség létrehozásának módszere. Fontos gondolatok, érzések vagy megfigyelések közlése szokatlanul színvonalas, tetszetős formában. Szép dolgok alkotása, a szépség megjelenítése a szemlélő hangulatának, állapotának javítása, vagy pusztán gyönyörködtetés céljából.

A művészet sok formát ölthet: ez lehet zene, szobor, előadás, építmény, vagy akár egy csodálatos vacsora is. A tartalmas, hasznos élet maga is lehet művészet. A művészet különféle ágai csupán technikájukban térnek el egymástól, lényegi különbség nincs köztük: mind a meghatározásban leírtakat akarják megvalósítani.


Eredet [művészet < művész + -et (főnévképző)]

Figyelem! A szó összes jelentésének leírását, ami még 342 szót tartalmaz, az előfizetéses WikiSzótár.hu-ban érheted el.

 WikiSzótár.hu előfizetés

WikiSzótár.hu: az online magyar értelmező szótár (meghatározások, jelentések, példák, eredetek, szinonimák, szócikkek, fogalmak, szóhasználat, nyelvtan)