Magyar értelmező szótár, amelyben a pontos és könnyen érthető meghatározások része minden fogalom, jelentés, szóhasználati példamondat, a helyesírás és a szó eredete.

Kreatív szó jelentése

A lap korábbi változatát látod, amilyen Operátor (vitalap | szerkesztései) 2015. január 18., 09:48-kor történt szerkesztése után volt. (Szöveg cseréje – „--Pali” → „Lezárva:”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

kreatív (melléknév)

Create(bot).jpg

1. Nagy képzelőerővel rendelkező (személy), aki képes új ötletekkel előállni egy probléma megoldása során, aki nagy teremtőképességgel rendelkezik, és képes új dolgokat létrehozni.

A kreatív feltaláló egy új találmányt jelent be a hivatalnak. A kreatív mérnök egy új műszaki megoldással áll elő. Egy kreatív művész új kifejezésmódokat talál.


2. Nagy képzelőerőre valló (észjárás, ötlet, elgondolás, terv), amely a képzelet és találékonyság segítségével új elgondolásokat és dolgokat hoz létre.

Az új munkatárs kreatív ötletei nagyon jól jöttek az új reklámkampány megtervezésekor. A művész kreatív elgondolása az új stílusáról sok kritikust is meglepett.


3. Előremutató, problémákat megoldó (személy, közösség), gyors észjárású.

A kreatív emberek sikeresebbek, mint mások. Egy kreatív csapat képes felelősséget vállalni a céljaiért.


4. Előremutató (ötlet, hozzáállás, gondolkodásmód, terv), amely egy problémákat megoldó személytől származik, és a korábbinál hatékonyabb módszerrel old meg egy feladatot, problémát.

A kreatív hozzáállás nagyon hasznos egy munkakör betöltésekor. A kreatív marketingterv nagy tetszést arat a vezetőség körében.


Eredet [kreatív < latin: creo (létrehoz, teremt) < görög: khereo (kézzel formáz) < kheisz (kéz)]kreatív (főnév)

1. Nagy képzelőerővel rendelkező személy, aki képes új ötletekkel előállni egy probléma megoldása során, aki nagy teremtőképességgel rendelkezik, és képes új dolgokat létrehozni.

A kreatív egy új műszaki megoldással áll elő. Egy kreatív új kifejezésmódokat talál a művészetben.


2. Előremutató, problémákat megoldó személy, közösség, aki gyors észjárású.

A kreatívok sikeresebbek, mint mások. A kreatívok képesek felelősséget vállalni a céljaiért.


Lezárva 7K: 2012. április 15., 12:59
WikiSzótár.hu: az online magyar értelmező szótár (meghatározások, jelentések, példák, eredetek, szinonimák, szócikkek, fogalmak, szóhasználat, nyelvtan)