Magyar értelmező szótár, amelyben a pontos és könnyen érthető meghatározások része minden fogalom, jelentés, szóhasználati példamondat, a helyesírás és a szó eredete.

Kognitív szó jelentése

A lap korábbi változatát látod, amilyen Zsoltti (vitalap | szerkesztései) 2013. január 22., 12:55-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „ == kognitív (melléknév) == right|frame '''1.''' '''Megértésre vonatkozó'''; a tudás elérésének folyamatával kapcsolatos, amikor felfo...”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

kognitív (melléknév)

1. Megértésre vonatkozó; a tudás elérésének folyamatával kapcsolatos, amikor felfogjuk, érzékeljük vagy megérezzük az összefüggéseket és különbségeket.

A kognitív képességeket az értelmező szótár rendszeres használata fejleszti legjobban. A kognitív működést minden drog gátolja.


2. Gondolattal kapcsolatos; a gondolkodási folyamatokkal végzett.

A várható következmények kiszámítása egy kognitív folyamat. A tényleges megfigyelés általában sokkal eredményesebb megoldáshoz vezet, mint a puszta kognitív elmélkedés.


Eredet [kognitív < angol: cognitive (megértési) < latin: cognosco (megért, felfog) < nosco (ismer, tud)]

WikiSzótár.hu: az online magyar értelmező szótár (meghatározások, jelentések, példák, eredetek, szinonimák, szócikkek, fogalmak, szóhasználat, nyelvtan)