Magyar értelmező szótár, amelyben a pontos és könnyen érthető meghatározások része minden fogalom, jelentés, szóhasználati példamondat, a helyesírás és a szó eredete.

Csillagjóslás szó jelentése

A lap korábbi változatát látod, amilyen Operátor (vitalap | szerkesztései) 2015. január 18., 10:49-kor történt szerkesztése után volt. (Szöveg cseréje – „--Pali” → „Lezárva:”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

csillagjóslás (főnév)

Asztrológia.jpg

A jövőre vonatkozó kijelentés, illetve az ehhez vezető módszer, amely az égitestek (leggyakrabban a Nap, Hold, különböző bolygók és más égitestek) adott időpontban megfigyelhető állásából, illetve az égbolton megfigyelt helyzetéből von le ilyen következtetéseket.

A csillagjóslás szerint egy üstökös feltűnése is nagy jelentőséggel bír egy eseménnyel kapcsolatban. A jövendőmondó a csillagjóslás segítségével számolja ki az ember születésekor a személyre ható égitestek hatását, és ebből jósolja meg az ember sorsát. Az újságokban gyakran olvashatunk csillagjóslást.


Eredet [csillagjóslás < csillag + jós(o)l + -ás (főnévképző)]


Lezárva 7K: 2014. június 4., 14:07

WikiSzótár.hu: az online magyar értelmező szótár (meghatározások, jelentések, példák, eredetek, szinonimák, szócikkek, fogalmak, szóhasználat, nyelvtan)