Magyar értelmező szótár, amelyben a pontos és könnyen érthető meghatározások része minden fogalom, jelentés, szóhasználati példamondat, a helyesírás és a szó eredete.

Aerootitisz szó jelentése

A lap korábbi változatát látod, amilyen Paloca (vitalap | szerkesztései) 2015. június 12., 18:29-kor történt szerkesztése után volt. (Levédte a(z) Aerootitisz lapot ([Szerkesztés=csak adminisztrátoroknak engedélyezett] (határozatlan) [Átnevezés=csak adminisztrátoroknak engedélyezett] (határozatlan)))
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

aerootitisz (főnév)

Orvosi: Fülbetegség; a középfül légnyomáskülönbségek miatti gyulladása.

Az aerootitisz gyakran jelentkezik a magasban repülő pilótáknál és a mélytengeri búvároknál. A fül és a légkör közötti gyakori nyomáskülönbség, amely aerootitiszt okozhat, könnyen enyhíthető azzal, ha gyakran nyitja ki a száját.


Eredet [aerootitisz < latin: aerootitis (lég-fülgyulladás) < aero (levegő) + otitis (fülgyulladás) < görög: ousz, otosz (fül) + latin: -itis (gyulladásos betegség)]


Lezárva 7K: 2015. június 12., 19:12

WikiSzótár.hu: az online magyar értelmező szótár (meghatározások, jelentések, példák, eredetek, szinonimák, szócikkek, fogalmak, szóhasználat, nyelvtan)