Magyar értelmező szótár, amelyben a pontos és könnyen érthető meghatározások része minden fogalom, jelentés, szóhasználati példamondat, a helyesírás és a szó eredete.

Acting out szó jelentése

A lap korábbi változatát látod, amilyen Paloca (vitalap | szerkesztései) 2015. május 2., 20:18-kor történt szerkesztése után volt. (Levédte a(z) Acting out lapot ([Szerkesztés=csak adminisztrátoroknak engedélyezett] (határozatlan) [Átnevezés=csak adminisztrátoroknak engedélyezett] (határozatlan)))
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

acting out (főnévi kifejezés) Ejtsd: ekting áut

acting_out

Lélektan: Erőszak utánzása; dramatizálás. Feldolgozatlan lelki gondot, szenvedést okozó régi esemény egyik szereplőjének (nem tudatos) utánzása a jelen helyzet kezelésére (általában a bántalmazó erőszakos cselekvésének megismétlésével).

A mérges apa nem tudott segíteni a gyereknek a tanulásban, ezért az éktelen acting out során csak ordított rá. Az acting outa messzire elhallatszik, ahogy a veszekedő házaspár sokadszor vágja egymás fejéhez ugyanazokat a mondatokat. Az acting out során az asszony először veszekszik, aztán sírni kezd, ahogy az anyja szokott.


Eredet [acting out < angol: acting out (cselekvés kifelé) < act (cselekszik) < latin: actus (mozgás) < ago (mozog)]


Lezárva 7K: 2015. május 2., 09:00
WikiSzótár.hu: az online magyar értelmező szótár (meghatározások, jelentések, példák, eredetek, szinonimák, szócikkek, fogalmak, szóhasználat, nyelvtan)