Magyar értelmező szótár, amelyben a pontos és könnyen érthető meghatározások része minden fogalom, jelentés, szóhasználati példamondat, a helyesírás és a szó eredete.

Önbizalom szó jelentése

A lap korábbi változatát látod, amilyen Zsoltti (vitalap | szerkesztései) 2020. január 15., 03:49-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

önbizalom (főnév)

Hit saját magunkban; személyes meggyőződés a saját képességeinkről, erőnkről, céljaink elérhetőségéről, amit nem feltétlenül tudunk igazolni, mégis bizonyosnak tartunk. Bizonyosság arról, hogy képesek vagyunk változást, eredményt okozni, ami fellépésünkben és cselekedeteinkben tükröződik.

A kezdő vállalkozónak szüksége van önbizalomra ahhoz, hogy sikeressé váljon. A fiú nevelése közben a szülök odafigyelnek az önbizalmának a növelésére. Úgy érhetsz el önbizalmat, hogy sorra elvégzel feladatokat, és utána tudod, hogy képes vagy elvégezni ezeket.


Eredet [önbizalom < ön- (melléknév) + bizalom]


Lezárva 7K: 2013. szeptember 27., 13:52

WikiSzótár.hu: az online magyar értelmező szótár (meghatározások, jelentések, példák, eredetek, szinonimák, szócikkek, fogalmak, szóhasználat, nyelvtan)