Magyar értelmező szótár, amelyben a pontos és könnyen érthető meghatározások része minden fogalom, jelentés, szóhasználati példamondat, a helyesírás és a szó eredete.

Motel szó jelentése

motel (főnév)

Motel0.jpg

1. Olcsó szálláshely út mentén, amelyben főleg hosszú úton levők szállnak meg egy-egy éjszakára; a hozzá tartozó szobák gyakran parkolóhelyek felől közelíthetők meg.

Az autópálya mellett épült motel bármikor fogad vendégeket. Az üzleti úton levő vállalkozó egy motelben száll meg éjszakára. Magyarországon a csárdák voltak a régi világ népszerű „moteljei”.


2. Olcsó szálláshely üdülőövezetben, amelyben szabadságukat töltő vendégek szállnak meg.

A család egy motelben tölti a szabadságát. A motel egy erdő szélén, a tóparton áll.


3. Olcsó szálláshely egy (nagyobb) város jól megközelíthető részén, amelyben általában néhány éjszakára szállnak meg a városban tartózkodó vendégek.

A fővárosba érkező külföldi fiatalember egy motelben vesz ki szobát, mert egy szálloda már drága lenne neki. A motel a metróállomás mellett épült, így az ott éjszakázó dolgozó gyorsan bejuthat a központba.


Eredet [motel < angol: motel < motor hotel (autós hotel) < motor + hotel]

Figyelem! A szó összes jelentésének leírását, ami még 7 szót tartalmaz, az előfizetéses WikiSzótár.hu-ban érheted el.

 WikiSzótár.hu előfizetés

WikiSzótár.hu: az online magyar értelmező szótár (meghatározások, jelentések, példák, eredetek, szinonimák, szócikkek, fogalmak, szóhasználat, nyelvtan)