Magyar értelmező szótár, amelyben a pontos és könnyen érthető meghatározások része minden fogalom, jelentés, szóhasználati példamondat, a helyesírás és a szó eredete.

Márkaépítés szó jelentése

márkaépítés (főnév)

Márkaépítés2.jpg

Egy név vagy védjegy jó hírének tudatos kialakítása a közönség körében (angolul: branding). Hosszú távú összehangolt marketing, PR és forgalmazási tevékenység, amivel a márkanevet széleskörűen ismertté teszik; folyamatosan jó szolgáltatást nyújtva, megbízható termékeket gyártva elérik, hogy a vásárlók bizalommal legyenek iránta. Végül a márkával ellátott termékeket vagy szolgáltatásokat az emberek értékesnek tartják és hűséges vásárlóivá válnak.

A sikeres márkaépítés egyedivé teszi a vállalatot vagy a márkát a többi hasonló között. A márkaépítés a bizalom felépítésén alapszik: a közönség jónak tartja a termékeket, a vállalat pedig betartja a közönség szempontjait. Valójában mindenkinek szüksége lenne márkaépítésre, mert ez a saját jó hír megalapozása és fenntartása. A branding során fontos a magas minőségű termék vagy szolgáltatás, amely önmagában megalapozza a vállalat jó hírét.


Eredet [márkaépítés < márka + építés]

Figyelem! A szó összes jelentésének leírását, ami még 27 szót tartalmaz, az előfizetéses WikiSzótár.hu-ban érheted el.

 WikiSzótár.hu előfizetés

WikiSzótár.hu: az online magyar értelmező szótár (meghatározások, jelentések, példák, eredetek, szinonimák, szócikkek, fogalmak, szóhasználat, nyelvtan)