Magyar értelmező szótár, amelyben a pontos és könnyen érthető meghatározások része minden fogalom, jelentés, szóhasználati példamondat, a helyesírás és a szó eredete.

Márkaépítés szó jelentése

márkaépítés (főnév)

Márkaépítés2.jpg

Egy név vagy védjegy jó hírének tudatos kialakítása a közönség körében (angolul: branding). Hosszú távú összehangolt marketing, PR és forgalmazási tevékenység, amivel a márkanevet széleskörűen ismertté teszik; folyamatosan jó szolgáltatást nyújtva, megbízható termékeket gyártva elérik, hogy a vásárlók bizalommal legyenek iránta. Végül a márkával ellátott termékeket vagy szolgáltatásokat az emberek értékesnek tartják és hűséges vásárlóivá válnak.

A sikeres márkaépítés egyedivé teszi a vállalatot vagy a márkát a többi hasonló között. A márkaépítés a bizalom felépítésén alapszik: a közönség jónak tartja a termékeket, a vállalat pedig betartja a közönség szempontjait. Valójában mindenkinek szüksége lenne márkaépítésre, mert ez a saját jó hír megalapozása és fenntartása. A branding során fontos a magas minőségű termék vagy szolgáltatás, amely önmagában megalapozza a vállalat jó hírét.


Eredet [márkaépítés < márka + építés]

Eredet [branding < angol: branding (védjegyezés < marhabélyegzés) < brand (védjegy < billog < parázs) < germán: brand (égés, tűz)]


Lezárva 7K: 2013. október 16., 09:48
WikiSzótár.hu: az online magyar értelmező szótár (meghatározások, jelentések, példák, eredetek, szinonimák, szócikkek, fogalmak, szóhasználat, nyelvtan)