Magyar értelmező szótár, amelyben a pontos és könnyen érthető meghatározások része minden fogalom, jelentés, szóhasználati példamondat, a helyesírás és a szó eredete.

Helyesírás szó jelentése

helyesírás (főnév)

Translate2.jpg

1. Egységes forma és rendszer a szavak és mondatok leírására. Az egyforma írásmód az olvasó számára megkönnyíti az írás megértését, és kizárja a félreértések lehetőségét.

A helyesírást a színvonalas irodalmi művek olvasásával, az írók írásmódjának utánzásával a legkönnyebb megtanulni. A hivatalos kiadású szótárakat és helyesírási szabálykönyveket tekintjük az egységes helyesírás mintájának. A számítógépes programok helyesírása nem mindig helyes.


2. Kiadvány, könyv, amely a nyelvre jellemző egységes írási formát tartalmazza, általában példákon keresztül bemutatva azt.

Megjelent a helyesírás legújabb kiadása. A polcról többször is le kell venni, és ki kell nyitni a helyesírást, ha bizonytalanok vagyunk egy szó vagy kifejezés pontos írásmódjában.


Eredet [helyesírás < helyes + írás]

Figyelem! A szó összes jelentésének leírását, ami még 122 szót tartalmaz, az előfizetéses WikiSzótár.hu-ban érheted el.

 WikiSzótár.hu előfizetés

WikiSzótár.hu: az online magyar értelmező szótár (meghatározások, jelentések, példák, eredetek, szinonimák, szócikkek, fogalmak, szóhasználat, nyelvtan)