Magyar értelmező szótár, amelyben a pontos és könnyen érthető meghatározások része minden fogalom, jelentés, szóhasználati példamondat, a helyesírás és a szó eredete.

Együttműködés szó jelentése

együttműködés (főnév)

Együttműködés.jpg

1. Egymás támogatása; kölcsönös segítéssel megvalósuló közös fellépés és közös munkálkodás egy cél elérése, érdek érvényesítése, feladat elvégzése érdekében.

A országok közti együttműködés érdekében fontos lenne tisztázni azokat az alapokat, amelyekre építve ezt meg lehetne valósítani. A pártok együttműködése nem tud megvalósulni a kölcsönös egymásra mutogatás, és felelősség-áthárítás miatt.


2. Csapatként megvalósított közös tevékenység egy kitűzött célért, közös etikai-erkölcsi értékrend alapján, amikor a kölcsönös támogatás és felelősségvállalás szerves egységként valósul meg.

A vállalat vezetőinek és dolgozóinak együttműködése gyorsan sikerre viszi a céget. A mérkőzésen a csapat tagjainak együttműködése a győzelem biztosítéka.


3. Közös hozzáállás, együttes állapot, amely ezeknek a tevékenységi módoknak a létrejöttével valósul meg. Rendszeres, kölcsönös segítségen, támogatáson alapuló kapcsolat, viszony.

Az együttműködés kialakítása fontos egy közösség számára. Együttműködés nélkül csak baj, kár érhet egy társadalmat. A nemzeti tragédiák mögött mindig megtalálható az együttműködés hiánya.


Eredet [együttműködés < együtt + működés]

Figyelem! A szó összes jelentésének leírását, ami még 7 szót tartalmaz, az előfizetéses WikiSzótár.hu-ban érheted el.

 WikiSzótár.hu előfizetés

WikiSzótár.hu: az online magyar értelmező szótár (meghatározások, jelentések, példák, eredetek, szinonimák, szócikkek, fogalmak, szóhasználat, nyelvtan)