Magyar értelmező szótár, amelyben a pontos és könnyen érthető meghatározások része minden fogalom, jelentés, szóhasználati példamondat, a helyesírás és a szó eredete.

Cia szó jelentése

-cia (főnévképző)

Az említett cselekvéssel, történéssel jellemezhető dolog.

turbulencia, garancia

A kompetencia azonnal látható, ha megnézed a termékeket.


Eredet [-cia < középmagyar: -cia < latin: -tia (-ás, -és) < görög: -teia, -ia (-ás, -és)]CIA (tulajdonnév, betűszó) [kiejtés: szí-áj-éj]

Amerikai hírszerző szervezet. Az Amerikai Egyesült Államok kormányának és más hírszerző szervezetek számára a világ több mint 150 nemzetéről híreket szerző szervezet. Ezeket az információkat nemcsak összegyűjti, hanem ki is értékeli.

1949-ben törvény engedélyezte hogy a CIA-nak, hogy titkos pénzügyi eljárásokat és adminisztrációt alkalmazzon. A New York Times egy újságírója azt állítja, hogy a CIA külföldi államfők meggyilkolásában vett részt, továbbá aktákat nyitott több ezer, a békemozgalomban részt vevő amerikai állampolgárról. A korábbi amerikai elnök, George H. W. Bush korábban a CIA igazgatója volt.


Eredet [CIA < angol: CIA < Central Intelligence Agency (Központi Hírszerző Ügynökség)]

Figyelem! A szó összes jelentésének leírását, ami még 6 szót tartalmaz, az előfizetéses WikiSzótár.hu-ban érheted el.

 WikiSzótár.hu előfizetés

WikiSzótár.hu: az online magyar értelmező szótár (meghatározások, jelentések, példák, eredetek, szinonimák, szócikkek, fogalmak, szóhasználat, nyelvtan)