Magyar értelmező szótár, amelyben a pontos és könnyen érthető meghatározások része minden fogalom, jelentés, szóhasználati példamondat, a helyesírás és a szó eredete.

Action gratuite szó jelentése

action gratuite (főnévi kifejezés) Ejtsd: ákszijon grátüít

1. Lélektani: Ötletszerű cselekedet; a helyzethez és szokásokhoz nem illő, indokolatlan, meglepő tett.

A férfit nagyon meglepte az action gratuite, amikor egy ismeretlen nő váratlanul megölelte. Igazi action gratuite volt, amikor a versenyen megállt a futó és segített a sérült társának. Valójában minden igazi önzetlen cselekedetünk action gratuite.


2. Irodalom: Hihetetlen fordulat regényekben, filmekben, amely nem illik a cselekménysorba, és nem egy észszerűen várható történés.

Az action gratuite alkalmazásával rejtélyes hangulatot teremt a szerző. Az író az ember kiismerhetetlenségét hangsúlyozza egy action gratuite beszúrásával.


Eredet [action gratuite < francia: action (tett, akció) + gratuit (ok nélküli) < latin: gratuito (ok nélkül) < gratis (önkéntesen, önzetlenül) < lásd: grátisz]

Figyelem! A szó összes jelentésének leírását, ami még 5 szót tartalmaz, az előfizetéses WikiSzótár.hu-ban érheted el.

 WikiSzótár.hu előfizetés

WikiSzótár.hu: az online magyar értelmező szótár (meghatározások, jelentések, példák, eredetek, szinonimák, szócikkek, fogalmak, szóhasználat, nyelvtan)